Kuracie prsia sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov, no pri nesprávnej príprave môže byť mäso vysušené.
To sa vám nestane, ak ich zapečiete podľa tohto skvelého receptu z youtube.
Navyše, recept je veľmi jednoduchý a rýchly.
Vyskúšajte tieto luxusné zapečené prsia a máte vynikajúci obed!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Zapekané kuracie prsia s uhorkou, cibuľou a syrom
Potrebujeme:
4 kuracie prsia
čierne mleté korenie
soľ podľa chuti
100 g majonézy
30 g francúzskej horčice
2 cibule
100 g kyslých uhoriek
200 g tvrdého syra
Postup:
Do kuracích pŕs si navrchu narežeme niekoľko hlbších drážok.
Osolíme a okoreníme.
V miske si zmiešame majonézu s francúzskou horčicou.
Touto zmesou dôkladne potrieme každý kus mäsa.
Cibuľu si ošúpeme, nakrájame na kolieska.
Vložíme jedno do každej drážky.
Kyslé uhorky si nakrájame pozdĺžne.
Takisto každý plátok vložíme do drážky v mäse.
Nakoniec ešte do každej drážky vložíme plátok syra.
Dáme zapiecť do predhriatej rúry na 20 minút pri teplote 180 °C.
Hotovo.
Podávame napríklad so šalátom alebo s obľúbenou prílohou.
Prajeme dobrú chuť!
Mäsko je šťavnaté a vynikajúce.
Druhý recept na kuracie mäsko „harmonika“
Potrebujeme:
4 kuracie prsia
100 g slaniny
200 g tvrdého syra
soľ
čierne mleté korenie podľa chuti
4 – 5 zemiakov
2 PL olivového oleja
Postup:
Na povrchu kuracích pŕs opäť narežeme drážky, do ktorých vložíme striedavo plátok slaniny a plátok syra.
Osolíme, okoreníme a ešte aj navrchu zasypeme strúhaným syrom.
Zemiaky si očistíme, nakrájame na menšie kúsky a naukladáme okolo kuracích pŕs, ktoré sme umiestnili na plech pokrytý papierom na pečenie.
Jemne ich pokvapkáme olivovým olejom a osolíme.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 40 minút.
Potom vyberieme a servírujeme spolu so zeleninovou oblohou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: