Expresne rýchla večera podľa receptu z youtube, ktorú bude vaša rodina milovať a stihnete ju vykúzliť kedykoľvek.
Príprava zaberie len pár minút, šupnete do rúry a už je na stole!
Navyše, je to úplne perfektný nápad, ako využiť staré rožky.
Potrebujeme:
1 bagetu alebo staršie rožky
200 g mletého mäsa
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 vajcia
soľ
čierne mleté korenie podľa chuti
1 zväzok petržlenovej vňate
150 ml mlieka
20 g masla
3 väčšie šampiňóny
1 paradajku
150 g tvrdého syra
Postup:
Bagetu alebo starý rožok si nakrájame na kolieska.
Naukladáme ju do maslom vymastenej zapekacej misy.
V jednej mise si zmiešame mleté mäso s vajíčkom.
Ochutníme soľou a korením.
Dochutíme aj nasekanou vňaťou, alebo kôprom.
Dobre premiešame.
Do druhej misy si rozklepneme zvyšné dve vajíčka
Prilejeme k nim mlieko, osolíme a vyšľaháme metličkou.
Teraz si z mäsovej hmoty formujeme malé placky.
Tieto navrstvíme na kúsky pečiva.
Do medzier medzi kúskami bagety naukladáme na štvrťky nakrájané šampiňóny, kolieska paradajky.
Celé to zalejeme pripravenou vajíčkovou hmotou s mliekom.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút.
Potom vytiahneme a posypeme strúhaným syrom.
Dáme zapiecť ešte na 5 minút.
Hotovo.
Môžeme servírovať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: