Vynikajúci jablkový perník s polevou z kyslej smotany a ľadových gštanov podľa Majky.
Je fantasticky chutný a šťavnatý, určite skúste!
Potrebujeme:
350 g polohrubej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g cukru
1 vanilkový cukor
2 vajcia
100-120 ml mlieka
100 ml oleja
3 väčšie jablká
3 lyžice kakaa
1 lyžica kakaového pudingu
1 lyžica majonézy
1 prášok do perníku
plná lyžička perníkového korenia
Poleva:
100 g čokolády na varenie
1 Ľadové gaštany
1 lyžice kyslej smotany
kúsok masla
Postup:
Najskôr si nachystáme všetky suché prísady.
Zmiešame múku s cukrami, kakaom, práškom, korením a pudingom.
Pridáme nahrubo nastrúhané jablká.
Pridáme aj vajcia, mlieko, olej a majonézu.
Všetko dôkladne premiešame a vlejeme na plech s papierom na pečenie (26×36 cm).
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 st.
Čas pečenia je asi 25-30 minút, odporúčame však riadiť sa podľa skúseností s vlastnou rúrou.
Prepečenosť skúšame špajdľou.
Medzitým rozpustíme nad parou čokolády s maslom.
Do rozpustenej čokolády primiešame smotanu.
Perník necháme vychladnúť, polevu rozotrieme.
Necháme stuhnúť.
Hotový koláčik môžete ozdobiť napríklad zaváraným ovocím.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)