Pripravte si tento chutný obed podľa receptu z youtube. Na krídelká stačí natrieť túto fantastickú marinádu a potom aj zemiaky, aj krídelká pripraviť na panvici. Bomba!
Potrebujeme:
1,5 kg kuracích krídel
1 kg zemiakov
1,5 PL soli
koreniny a bylinky podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1,5 PL sójovej omáčky
1,5 PL kyslej smotany
2,5 PL koriandra
150 ml vody
Postup:
Kuracie krídla si umyjeme, rozrežeme na tri časti a špičky odstránime.
Soľ, všetky koreniny, aj bylinky zmiešame v miske spolu so sójovou omáčkou a kyslou smotanou.
Marinádu nalejeme na krídelká a dobre premiešame, aby sa úplne obalili.
Misu prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky na 1 hodinu.
Medzitým si pripravíme zemiaky, ktoré si očistíme a ukladáme na rozhorúčenú panvicu s olejom.
Tie väčšie prekrojíme na polovicu a tie menšie môžeme nechať vcelku.
Osmažíme z každej strany dozlatista.
Potom vyberieme z chladničky marinované krídelká a vysmažíme aj tie.
Nakoniec dáme na dno väčšej panvice trochu oleja, naukladáme zemiaky – osolíme, naukladáme krídelká – tie tiež osolíme, nakoniec podlejeme 150 ml vody.
Na prudkom ohni dusíme asi 5 minút.
Potom znížime teplotu a dusíme ďalších 45 minút. Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!