Zabudnite na tradičné pečené kuracie stehná a vyskúšajte radšej tento recept z youtube.
Táto skvelá smotanovo-horčicová omáčka zabezpečí, že sa budú všetci pri stole zalizovať!
Potrebujeme:
6 kuracích rezňov – zo stehna alebo kuracích pŕ bez kože
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ČL soli
3 PL olivového oleja
1 ČL sušeného oregana
1 ČL červenej mletej papriky
1/2 ČL mletého čierneho korenia
Na omáčku:
4 strúčiky cesnaku
1 PL horčice
3 PL parmezánu
4 PL masla
1 stredne veľkú cibuľu
1 pohár petržlenovej vňate alebo koriandrovej vňate
1 pohár vody
1 pohár kyslej smotany
1 PL korenia na kura
Postup:
Ja som zvolila kuracie rezne stehené.
Kuracie stehná zbavíme kože, umyjeme a osušíme papierovými utierkami.
Koreniny si zmiešame v malej miske, stehná polejeme olejom, posypeme koreninovou zmesou a rovnomerne rozotrieme.
Panvicu si rozhorúčime a poukladáme na ňu pripravené mäso.
Opekáme na strednom ohreve 5 – 7 minút a medzitým si pripravíme omáčku.
Cibuľu si očistíme a nakrájame najemno.
Takisto vňať si nasekáme nadrobno.
Do misky si nasypeme korenie na kura, pridáme pol šálky vody, smotanu, horčicu a dobre premiešame metličkou.
Dolejeme zvyšok vody a znovu dobre premiešame.
Kuracie stehná na panvici otočíme, opäť opekáme asi 7 minút a potom znovu otočíme.
Ak sú dobre prepečené, vyberieme ich z panvice na tanier.
Na panvicu dáme maslo, necháme rozpustiť, pridáme pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a chvíľku restujeme za stáleho miešania.
Teraz si pripravíme smotanovú omáčku, premiešame ju a pridáme na panvicu s cibuľou a cesnakom.
Potom do nej vložíme aj nasekanú vňať.
Premiešame, nasypeme parmezán a ešte raz dôkladne premiešame.
Teraz vrátime do omáčky stehná, prikryjeme ich pokrievkou a dusíme asi 20 minút.
Po uplynutí tejto doby stehná prevrátime a ešte chvíľu podusíme.
Hotovo.
Môžeme servírovať s obľúbenou prílohou.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: