Výborný obed podľa receptu z youtube.
Mäsko je neskutočne jemné a šťavnaté!
Potrebujeme:
1 kg bravčového mäsa
soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
500 g kapusty
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
500 g zemiakov
1 veľkú cibuľu
olivový olej
bazalku
rozmarín
200 g tvrdého syra
100 g mozzarelly
300 g bieleho jogurtu
1 vajce
Postup:
1. Ako prvé si nakrájame mäso na hrubšie plátky a jemne ich naklepeme tĺčikom na mäso.
2. Kapustu si nakrájame na jemné slíže.
3. Zemiaky si očistíme a nakrájame na stredne hrubé kolieska.
4. Cibuľu si očistíme a nakrájame na pol krúžky.
5. Vložíme do misy, jemne polejeme olivovým olejom, osolíme, pridáme bylinky, červenú papriku a dobre premiešame.
6. Zemiaky si následne navrstvíme do jenskej misy a navrch naukladáme plátky mäsa.
7. Tvrdý syr nastrúhame na hrubom strúhadle.
8. Mozzarellu si nakrájame na menšie kúsky a primiešame k strúhanému syru.
9. Pridáme biely jogurt, vajce, osolíme a dobre premiešame.
10. Syrovo – smotanovú zmes navrstvíme na mäso.
Prikryjeme alobalom a dáme piecť pri teplote 180 °C na 50 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: