Vynikajúce jedlo, ktoré viete rýchlo pripraviť aj vtedy, keď vás doma prekvapí nečakaná návšteva.
Potrebujeme:
20 plátkov šunky
50 g masla
2 lyžice hladkej múky
200 ml kyslej smotany
100 g strúhaného tvrdého syra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vajcia
200 g strúhanky
Soľ
Olej
Postup:
Na panvicu dáme maslo a necháme rozpustiť. Pridáme smotanu, soľ, hladkú múku a vymiešame hmotu bez hrudiek. Varíme 1-2 minúty a pridáme strúhaný syr. Varíme, kým hmota nezhustne. Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.
Keď je hmota dostatočne vychladená, naplníme ňou každý plátok šunky a zrolujeme. Potom plátky šunky obaľujeme vo vajíčku a strúhanke (môžeme obaliť aj viackrát). Rolky by mali byť na krajoch dobre uzatvorené, aby počas vyprážania nevytiekla náplň. Pripravené obalené rolky vložíme do chladničky na 1 hodinu vychladiť.
Rolky vyprážame zo všetkých strán dozlatista v rozpálenom oleji. Prebytočný olej odstránime papierovými servítkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: aledakonyhaja