Úžasný recept na domáce medové krémeše podľa pani Mariany Kubusovej, ktoré nielen krásne vyzerajú, ale ešte lepšie chutia.
Sú fantastické a každý, kto ich ochutnal a videl, doslova onemel od úžasu.
Pripraviť si ich môžete aj vy, ja to rozhodne skúsim.
Potrebujeme:
Cesto:
480 g hladká múka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
190 g práškový cukor
90 g maslo
60 g med
2 ks vajce
2 ks žĺtok
1,25 g sóda
Krém:
8 dcl mlieko
2 ks zlatý klas
1 ks žĺtok
150 g kryštálový cukor
200 g maslo (izbová teplota)
Na ozdobu:
práškový cukor
Postup:
Zo všetkých surovín si ručne vymiešame cesto.
Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme kolieska.
Ukladáme ich na vymastený plech.
Pečieme na 200 stupňoch dozlatista, asi 10 min. – sledujeme.
Uvaríme klasický puding, do ktorého po vychladnutí zašľaháme maslo.
Vznikne nám krém.
500ml smotany vyšľaháme s cukrom na pevnú šľahačku.
Vychladnuté guľaté kolieska plníme pudingovým krémom za pomoci cukrárskeho vrecka.
Po stuhnutí nanesieme šľahačku, prikryjeme druhým kolieskom.
Zľahka posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)