Máte doma kuracie krídla? Pripravte si z nich nevýdanú delikatesu, za ktorou sa le zapráši. Ja robím aspoň z dvojitej dávky naraz!
Vynikajúci recept z youtube.
Potrebujeme:
-1,5 kg kuracích krídel;
-100 ml sójovej omáčky;
-3 polievkové lyžice kukuričného škrobu;
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
-1 čajová lyžička soli;
-1 čajová lyžička provensálskych byliniek;
-0,5 čajovej lyžičky papriky;
-0,5 čajovej lyžičky kari prášku;
-50 ml rastlinného oleja.
Na omáčku:
-15 g petržlenu
-3-4 strúčiky cesnaku;
-2 polievkové lyžice paradajkovej pasty;
-100 ml vody.
Na šalát:
-8-10 kusov reďkovky;
-2 uhorky;
-3 polievkové lyžice kyslej smotany;
-soľ podľa chuti;
-čierne korenie podľa chuti.
Postup:
1. Kuracie krídla umyte a nakrájajte na polovicu. Preložte krídla do misky.
2. Do misky pridajte sójovú omáčku, soľ, papriku, kari prášok a bylinky. Prísady dobre premiešajte. Na konci pridajte 1 polievkovú lyžicu škrobu a premiešajte, aby sa nevytvorili hrudky.
3. Pridajte krídla a dobre premiešajte. Dajte do chladničky na 1 hodinu.
4. Kým sú krídla v chladničke, pripravte si červenú omáčku a šalát.
Do misky pridajte nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, 4 strúčiky cesnaku nastrúhané priamo do misy, čierne korenie podľa chuti a paradajkový pretlak. Ochuťte soľou. Premiešajte lyžičkou. Nakoniec pridajte studenú vodu a omáčku premiešajte.
5. Pripravte šalát. Reďkovku a uhorky nakrájajte.
6. Čerstvú petržlenovú vňať nakrájajte nadrobno. Do misky pridajte zeleninu a dochuťte soľou a čiernym korením. Na konci pridajte smotanu a dobre premiešajte.
7. Do horúcej panvice s olejom pridajte krídla a opečte na strednom ohni.
8. Keď sú dobre opečené, otočte na druhú stranu a ďalej smažte pod pokrievkou.
9. Keď krídla zhnednú, vyberte ich na papierovú utierku, aby absorbovala prebytočný olej.
Krídla majú výnimočnú chuť!
Podávajte ich s omáčkou a šalátom, nič iné už pripravovať netreba.
Prajem vám dobrú chuť! :-)