Vynikajúci krém, ktorý chuťovo pripomína zmrzlinu a je úplne jednoduchý na prípravu.
Uložte tento výborný recept z youtube.
Potrebujeme:
250 g kyslej smotany (čo najvyšší obsah tuku)
2 stredne veľké vajcia
8 g vanilkového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
70 g kr. cukru
100 g sladeného kondenzovaného mlieka
20 g hladkej múky
30 g kukuričného škrobu
140 g masla 82% obsahu tuku
Postup:
Kyslú smotanu zmiešame s oboma cukrami.
Vymiešame metličkou.
Pridáme salko a premiešame.
Vmiešame vajcia a dobre premiešame.
Nakoniec primiešame sypká prísady – vymiešame, aby nám vznikla hladká hmota.
Preložíme na plameň a uvaríme hustý puding.
Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Zmäknuté maslo si vyšľaháme do peny.
Nakoniec len obe hmoty dobre vyšľaháme – pudingovú hmotu pridávame k maslovej po lyžiciach.
Obe hmoty by mali mať približne rovnakú teplotu – okolo 25-27 stupňov.
Krém je vynikajúci na zdobenie aj do dezertov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: