Tento tvarohový hrnčekový koláčik podľa pani Lenky Katušinovej je jednoducho láska na prvé zahryznutie. Už som ho skúšala s čučoriedkami, malinami, černicami a zakaždým je neskutočne chutný.
Každému odporúčam tento recept pretože je vynikajúci a zakaždým sa perfektne vydarí!
Potrebujeme:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček kryštálového cukru
½ hrnčeka oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 hrnček mlieka
2 vajcia
1 van. cukor
1 prášok do pečiva
1 lyžica kakaa
Tvarohová zmes:
250 g jemného tvarohu
1 kyslá smotana
1 vajce
1 lyžica práškového cukru
1 van. cukor
2 lyžice polohrubej múky
štipku soli
ľubovoľné ovocie
Postup:
Najprv si pripravíme tvarohovú zmes.
K jemnému tvarohu, primiešame vajce, cukor a kyslú smotanu.
Nakoniec pridáme aj múku a soľ.
Teraz si vymiešame cesto.
Do misky pridáme preosiatu polohrubú múku, kryštálový a vanilínový cukor, mlieko (môžeme zvoliť aj mlieko kyslé).
Ďalej pridáme olej, vajcia, prášok do pečiva a kakao.
V robote, mixérom, alebo aj ručne vareškou vymiešame vláčne kakaové cesto. A
k chceme bezlepkový koláčik, použijeme bezlepkovú múku.
Plech veľkosti približne 28×38 cm vystelieme papierom na pečenie.
Môžeme ho vymastiť aj tukom.
Na plech rozotrieme kakaové cesto.
Potom polievkovou lyžicou ukladáme rovnaké tvarohové kôpky.
Na takto pripravený koláč s tvarohom poukladáme obľúbené ovocie.
Pečieme na 170 stupňov približne 30 minút.
Pani Lenka uvádza, že rúru nastavila na viac stupňov, preto je dobré, keď sa riadi podľa svojej rúry.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)