Chutné, aromatické a chrumkavé uhorky podľa receptu od našej čitateľky, pani Jarky K. si zamilujete.
Jednoduchá príprava, žiadna sterilizácia a po 3 dňoch sú pripravené na konzumáciu!
Potrebujeme:
uhorky nakladačky
2 kg cesnaku
feferónky podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 PL soli na 1 liter vody
voliteľné:
pažítka
listy ríbezle
kôpor a iné…
horčičný prášok
Postup:
Uhorky dôkladne umyjeme – ak je treba, použijeme aj kefu.
Umyté uhorky zalejeme na pár hodín studenou vodou.
Cesnak si ošúpeme, rozdelíme na strúčiky a tiež zalejeme studenou vodou.
Pripravíme si zaváraninové poháre, naplníme ich uhorkami a prekladáme cesnakom.
Do každého pohára dáme feferónky.
Môžeme pridať pažítku, listy ríbezle, kôpor a iné suroviny podľa chuti.
Pripravíme si nálev, čo je veľmi jednoduché – soľ jednoducho rozpustíme v studenej vode.
Takto pripravený nálev jednoducho nalejeme do zaváracích pohárov.
Zakryjeme viečkami.
A teraz už len necháme kvasiť 3 dni.
Rada: Soľanka bude vytekať, takže poháre umiestnite na tácky a priebežne poháre dopĺňajte novou soľankou.
7. Po uplynutí 3 dní nasypte navrch 1,5 – 2 lyžice horčičného prášku podľa chuti a poháre zavrite viečkami.
TIP:
Druhá možnosť ako pripraviť uhorky, je po uplynutí 3 dní zliať všetku soľanku do hrnca, zmiešať ju s horčičným práškom, nechať zovrieť a horúce naliať do pohárov.
Potom treba utiahnuť viečka, poháre otočiť hore dnom a odložiť na chladné miesto.
Vyskúšajte oba spôsoby a vyberte si ten, ktorý vám viac vyhovuje.
Prajeme dobrú chuť!