Vynikajúci čokoládový koláč s tou najjemnejšou tvarohovou plnkou, ktorá sa rozplýva na jazyku.
Cesto netreba miesiť, posýpka je chrumkavá a tvarohová náplň osviežujúca.
Dokonalá kombinácia chutí.
Potrebujeme:
formu s priemerom 22 cm
280 g hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
180 g masla
60 g kakaa
80 – 100 g krupicového cukru
šipku soli
Na plnku:
350 g tvarohu
70 – 100 g krupicového cukru
20 g vanilkového cukru
3 vajcia
70 g kyslej smotany
20 – 40 g kukuričného škrobu (ak je plnka príliš tekutá, pridajte viac, ak je hustá tak uberte)
Postup:
Do misy si dáme tvaroh, pridáme cukor, vanilkový cukor, smotanu, vajcia a kukuričný škrob.
Vyšľaháme ponorným mixérom na hladkú homogénnu hmotu.
Do samostatnej misky si nasypeme múku, prisypeme kakao a preosejeme.
Pridáme cukor, štipku soli a premiešame.
Maslo si nastrúhame na hrubom strúhadle (aby sa nám lepšie strúhalo, obalíme ho v zmesi múky a kakaa).
Maslo zapracujeme do múčnej zmesi a potom ju rozdelíme na tri časti.
Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie a na dno rovnomerne navrstvíme 2/3 sypkého kakaového cesta.
Cesto pritlačím na dno, aj na steny formy.
Potom rovnomerne navrstvíme tvarohovú plnku.
Vrch posypeme zvyšnou 1/3 sypkého cesta a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme 40 minút.
Necháme úplne vychladnúť, nakrájame a podávame.
Prajeme dobrú chuť!
Videonávod