Bombastická kórejská cuketa s mrkvou a červenou paprikou: Táto nakladaná zelenina krásne vyzerá a v zime to bude hotový vitamínový poklad!

[mashshare]

Pripravte si teraz do pohárov túto fantastickú kórejskú cuketu podľa receptu z youtube a potom už stačí len otvoriť podľa potreby.

Chutná zásoba vitamínov na celú zimu!

 

 

Potrebujeme:

1,5 kg cukety

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 mrkvy

3 papriky

1 cesnak

1/2 zväzku bazalky

1 ČL mletej papriky

1 feferónku

soľ

koriander

1 PL cukru

4 PL octu

80 ml rastlinného oleja

Postup:

 

 

Cuketu si umyjeme.

Nastrúhame na tenké slíže.

Takisto si nastrúhame aj očistenú mrkvu.

 

 

Očistené papriky si nakrájame na tenké slíže.

Všetku zeleninu si vložíme do misy.

Zasypeme cukrom. 

 

 

Následne pridáme soľ, koriander, mletú papriku.

Pridáme aj ocot podľa chuti.

Môžeme pridať aj feferónku.

 

 

Nakoniec ešte primiešame prelisovaný cesnak. 

Rastlinný olej si zohrejeme na panvici.

 

 

Zalejeme ním pripravenú zeleninu.

Dôkladne premiešame a necháme marinovať 3 hodiny.

Zelenina by mala pustiť šťavu.

 

 

Do sterilizovaných pohárov natesno natlačíme zeleninu.

Potom ju zalejeme šťavou. 

 

 

Zeleninu popicháme pomocou drevenej paličky, aby nevznikli vzduchové bubliny.

Poháre uložíme do hrnca, ktorého dno sme predtým pokryli utierkou.

 

 

Zalejeme vodou.

Od okamihu, kedy začne voda vrieť.

Sterilizujeme zeleninu asi 20 minút. 

 

 

Potom poháre vyberieme, otočíme hore dnom.

Zabalíme do deky, kde ich necháme postupne vychladnúť.

Skladujeme na chladnom a tmavom mieste.

Prajeme dobrú chuť!

VIDEONÁVOD

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes