Fantastický osviežujúci dezert s jahodami podľa receptu z youtube. Ideálna maškrta na leto!
Potrebujeme:
1 l mlieka
120 g kryštálového cukru
100 g kukuričného škrobu
vanilkovú esenciu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
300 g jahôd
2 banány
460 g gréckeho jogurtu
voliteľné: piškóty, sušienky alebo ovocie
Postup:
Do hrnca si nasypeme kukuričný škrob, pridáme cukor a premiešame.
Prilejeme trochu mlieka a dobre premiešame metličkou, aby neostali hrudky.
Dolejeme zvyškom mlieka, postavíme na sporák a varíme na miernom ohni, kým krém mierne nezhustne.
Potom pridáme vanilkovú esenciu (alebo vanilkový cukor) a premiešame, aby sa všetko dobre spojilo.
Krém si rovnomerne rozdelíme do dvoch misiek, prikryjeme potravinárskou fóliou, necháme vychladnúť a pripravíme si ovocie, aj všetok grécky jogurt.
Banány si nalámeme, vložíme do misy a pridáme k nim polovicu gréckeho jogurtu.
Vyšľaháme tyčovým mixérom a potom túto hmotu zašľaháme do pudingového základu.
Môžete pridať aj trochu citrónovej šťavy.
Druhú časť jogurtu pridáme k jahodám, tiež rozmixujeme.
Pridáme druhú časť pudingového krému.
Keď sú tieto dve zmesi hotové, nachystáme si dezertné poháre a ovocie na ozdobenie.
Striedavo na seba vrstvíme obe hmoty.
Môžeme ich prekladať piškótami, sušienkami alebo ovocím podľa chuti.
Ozdobíme ovocím a môžeme servírovať.
Video návod: