Tento recept z youtube je pre mňa malý zázrak – cesto pripravíte len z 3 prísad a je vynikajúce, bez kysnutia a vždy sa upečie do chrumkava.
Vyskúšajte tento recept a budete vďační, že ho môžete zaradiť aj do svojej domácej kuchárky.
Potrebujeme:
80 dkg hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 dl mlieka
3 dl oleja
Náplň:
25 dkg margarín
3 žĺtky
Soľ
Syr
Postup:
Múku zmiešame s mliekom a olejom.
Pomocou nástavcov na hnetenie cesta vymiešame jednotné cesto.
Na pracovnej doske cesto rozdelíme na 4 diely.
Každý ešte krátko v rukách prehnetieme a rozvaľkáme na plát.
V miske si rozmiešame zmäknutý margarín, soľ a žĺtky.
Túto zmes natrieme na plát cesta.
Posypeme syrom.
Stočíme a nakrájame.
Uložíme na plech vysltaný papierom, posypeme syrom a dáme piecť.
Pri teplote 200 stupňov pečieme asi 20-25 mint, kým slimáky nezískajú zlatistú farbu.
Rovnako postupujeme aj so zvyšným cestom.
Čo nepoužijeme, odložíme do chladničky a upečieme, keď budeme mať chuť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: