Pripravte si mäso na tento spôsob podľa receptu z youtube.
Budete prekvapení, ako skvele chutí a aké je jemné!
Potrebujeme:
500 – 800 g hovädzieho alebo bravčového mäsa
1 kg zemiakov
5 strúčikov cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ, koreniny a oregano podľa chuti
2 PL kukuričného škrobu
2 stredne veľké cibule
2 PL sójovej omáčky
1 ČL kryštálového cukru
sušenú petržlenovú alebo koriandrovú vňať
Postup:
Ako prvé si ošúpeme zemiaky.
Nakrájame ich na rovnomerne veľké hranolky.
Hranolky si prepláchneme v studenej vode.
Osušíme čistou kuchynskou utierkou.
Očistíme si dva strúčiky cesnaku, nakrájame ich na plátky a dáme osmažiť na olej.
Vložíme k nemu aj hranolky, osolíme, zľahka osmažíme a prikryjeme pokrievkou.
Za občasného premiešania necháme dusiť.
Prejdeme k príprave mäsa.
Mäso si nakrájame na prúžky, vložíme do misy a posypeme kukuričným škrobom.
Dobre premiešame, aby sa v ňom celé mäso obalilo.
Práve toto je tajomstvom, vďaka ktorému bude mäsko krásne šťavnaté, jemné a nevysuší sa.
Na druhú panvicu si nalejeme olej, rozhorúčime, pridáme lyžičku cukru a keď trochu skaramelizuje, hneď na ňu ukladáme pripravené mäso.
Mäso posypeme koreninami, oreganom, sušenou vňaťkou.
Pridáme 3 strúčiky cesnaku, ktoré sme si prelisovali so soľou.
Cibuľu si ošúpeme, nakrájame na pol krúžky a vložíme na panvicu k mäsu.
Pred koncom pridáme sójovú omáčku.
K zemiakom nalejeme trochu vody, premiešame a pridáme k nim pripravené mäso.
Hotovo.
Môžeme servírovať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: