Toto je jeden z najjednoduchších koláčov, ktoré sme skúsili. Namiesto malín alebo okrem nich môžete použiť čierne ríbezle, jahody alebo čerešne. Určite tento recept z youtube skúste aj vy!
Potrebujeme:
Maliny 200 g
Kefír 500 ml
Sóda bikarbóna 1 lyžička
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pšeničná hladká múka 400 g
Cukor kr. 200 g
Maslo 100 g
Vajcia 2 ks
Vanilkový cukor 10 g
Postup:
Prvým krokom je príprava cesta.
Za týmto účelom nalejte kefír do hlbokej nádoby.
Pridajte k nemu sódu. Miešajte.
Zmes nechajte pôsobiť 10 minút.
Medzitým rozbite vajcia do ďalšej hlbokej nádoby. Pridajte k nim cukor.
Vyšľahajte.
Nalejte k nim kefír so sódou, pridajte vanilkový cukor.
Tieto ingrediencie miešame mixérom, kým sa cukor úplne nerozpustí.
Potom pridajte rozpustené maslo, nakoniec preosiatu múku.
Vymiešajte jednotné cesto pri nízkych otáčkach.
Konzistenciou by mal pripomínať kyslú smotanu.
Okrúhlu formu (priemer 24 cm) vyložte papierom na pečenie. Nalejte do nej polovicu cesta.
Na cesto položte maliny, na maliny navrstvite zvyšok cesta.
Koláč pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov 40 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)