Neváhajte, čo dnes na obed a pripravte si tieto vynikajúce rolky z mletého mäsa obalené v slaninke podľa receptu z youtube.
Potrebujeme:
300 g mletého mäsa
40 g rožkov alebo toastového chleba
100 ml mlieka
70 g cibule
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
koriandrovú vňať
1 strúčik cesnaku
petržlenovú vňať
2 vajcia
200 g slaniny (plátky)
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
Postup:
Do misy si vložíme mleté mäso, pridáme 2 vajíčka a vymiešame. V samostatnej mise si zalejeme natrhané pečivo mliekom, necháme nasiaknuť a roztlačíme na cestovú hmotu, ktorú pridáme k mletému mäsu.
Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, nasekanú petržlenovú, aj koriandrovú vňať, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
Z mäsovej hmoty si vytvarujeme rukami valčeky a zabalíme do plátkov slaninky.
Rolky ukladáme vedľa seba do zapekacej misy.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 30 minút.
Hotovo. Prajeme dobrú chuť!
BONUS
V priloženom videu nájdete aj bonusový recept na zemiaky plnené mletým mäsom v paradajkovej omáčke. Ďalší skvelý tip na chutný a jednoduchý obed…
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa
1 cibuľu
červenú mletú papriku
soľ, korenie podľa chuti
1 strúčik cesnaku
zemiaky
1 vajce
paradajkový pretlak
múku
olej
Postup:
Mleté mäso si zmiešame s nadrobno pokrájanou cibuľou, pridáme červenú mletú papriku, soľ, koreniny podľa chuti, prelisovaný cesnak a dobre premiešame.
Zemiaky si ošúpeme, nakrojíme hlbším rezom a naplníme mäsovou zmesou. Potom si vymiešame vajce s trochou paradajkového pretlaku, v tejto zmesi obalíme každý plnený zemiak a následne ešte obalíme múkou.
Opekáme na panvici s rozohriatym olejom zo všetkých strán, nakoniec zalejeme paradajkovým pretlakom dochuteným soľou a korením.
Dusíme do mäkka.
Hotovo. Prajeme dobrú chuť!