Ak patrí tiramisu medzi vaše obľúbené dezerty, pripravte si tento recept podľa návodu youtube a potešíte seba, aj rodinu, či návštevu!
Potrebujeme:
Na dlhé piškóty:
1 vaječný bielok
30 g práškového cukru
1 žĺtok
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
30 g hladkej múky
práškový cukor na posypanie
Na krém:
250 g mascarpone
25 g kondenzovaného mlieka
1 ČL vanilkového extraktu
200 ml šľahačkovej smotany
20 g práškového cukru
Na kávový sirup:
120 g instantnej kávy
15 g kryštálového cukru
kakao na posypanie
Postup:
Vajce si rozdelíme na bielok a žĺtok.
Bielok vyšľaháme a počas šľahania pridáme práškový cukor.
Do vyšľahaného bielka pridáme žĺtok.
Vypracujeme kompaktnú hmotu.
Následne nasypeme preosiatu múku.
Vymiešame a preložíme do zdobiaceho vrecka.
Na plech pokrytý papierom na pečenie si tvarujeme dlhé piškóty.
Posypeme preosiatym práškovým cukrom.
Dáme piecť na 8 – 10 minút do predhriatej rúry pri teplote 180 °C.
Teraz si pripravíme kávu a necháme vychladnúť, pričom medzitým si vymiešame krém.
Mascarpone vymiešame s lyžicou vanilkového extraktu.
V samostatnej mise si vyšľaháme šľahačkovú smotanu s práškovým cukrom.
Následne obe hmoty zmiešame.
Upečené piškóty namáčame do vychladnutej jemne osladenej kávy.
Ukladáme na dno formy.
Piškóty striedavo vrstvíme s krémom až povrch.
Potom uhladíme a posypeme kakaom.
Necháme vychladiť a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: