Krkovičku som nikdy nemala príliš v láske, ale keď je naložená v tejto marináde, je neskutočne dobrá.
Odporúčam na grilovačku, ale aj na minútkovú úpravu aj na pečenie.
Najlepšia je na bravčové mäsko, ale už sme skúšali aj hydinu a tiež nám veľmi chutila. Ako sa hovorí nebíčko v papuľke!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
150 ml pivo svetlé (zvyšok vypijeme)
2 lyžice oleja
3 lyžičky grilovacieho korenia
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička tymianu
1 lyžička rasca mletá
1 cibuľa
500 g bravčovej krkovičky nakrájanej na plátky
Postup:
Všetko spolu zmiešame, cesnak prelisujeme alebo nakrájame nadrobno, cibuľu si tiež nakrájame a mäsko naložíme do pácu najlepšie 12-24 hodín pred prípravou.
Mäsko je výborné na grilovanie, pečenie, aj na minútovú úpravu.
Ak chcete mäsko piecť, odporúčam aj potrieť horčicou.
Mäsko je mäkučké, doslova sa rozpadá na jazyku.
Kedysi som skúšala aj iné marinády, ale teraz už robím len túto jednu.
Ďalšie marinády s pivom
Brazílska pivná marináda
Potrebujeme:
500 g mäsa
150 ml piva
2 lyžice kečupu
1 stredne veľkú cibuľu nakrájanú nadrobno
½ lyžičky čierneho mletého korenia
Štipku chilli
1 lyžičku sladkej papriky
2 lyžičky trstinového cukru
1 lyžicu citrónovej šťavy
2 strúčiky cesnaku – prelisovaného
Soľ podľa chuti
Postup:
Všetky ingrediencie zmiešame, do marinády vložíme mäso a necháme marinovať 6-12 hodín.
Medovo-pivná marináda
Potrebujeme:
500 g mäsa
100 ml svetlého piva
100 ml sójovej omáčky
75 g medu
2 strúčiky pretlačeného cesnaku
1 vetvičku rozmarínu
1 lyžičku sladkej papriky
Postup:
Všetky ingrediencie zmiešame a do pripravenej marinády vložíme mäso na 6-12 hodín.
Pivná marináda s tymianom
Potrebujeme:
500 g mäsa
150 ml svetlého piva
1 lyžičku sušeného tymianu
1 lyžičku mletej rasce
2 lyžice rastlinného oleja
2 strúčiky cesnaku nakrájaného nadrobno
2 lyžičky grilovacieho korenia
Postup:
Všetky ingrediencie zmiešame a mäsko naložíme do marinády na 12-24 hodín pred grilovačkou.
Horčicovo-pivná marináda
Potrebujeme:
500 g mäsa
8 lyžíc svetlého piva
2 lyžičky plnotučnej horčice
8 lyžíc rastlinného oleja
1 lyžičku pálivej papriky
1 lyžičku cukru
2 lyžice sójovej omáčky
1 cibuľu nakrájanú na kolieska
1 lyžičku soli
Postup:
Všetky ingrediencie zmiešame a používame na marinovanie steakov, kotliet alebo akéhokoľvek iného mäsa. Mäso by malo marinovať 6-12 hodín.
Z čierneho piva
Potrebujeme:
500 g mäsa
100 ml čierneho piva
3 lyžice dijonskej horčice
1 lyžicu worcesterskej omáčky
2 lyžice trstinového cukru
5 lyžíc rastlinného oleja
3 strúčiky cesnaku nakrájaného nadrobno
1/2 lyžičky mletej rasce
1/3 lyžičky čierneho mletého korenia
Postup:
Táto marináda je najlepšia na prípravu bravčovej krkovičky, ale môžete použiť aj na iné bravčové či hovädzie mäso. Stačí všetky prísady zmiešať a mäso naložiť na 6-12 hodín.