Tieto chlebové placky podľa receptu z youtube sú veľmi jednoduché na prípravu a ich chuť si zamilujete!
Potrebujeme:
šálka = objem 250 ml
Na cesto:
1 šálku teplého mlieka
1 šálku teplej vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 balenie instantného droždia
1 PL cukru
1,5 ČL soli
3 PL olivového oleja
4 šálky hladkej múky
Na plnku:
200 g syra Čedar
2 PL krémového syra
jarnú cibuľku
50 g rozpusteného masla
Postup:
Do väčšej misy si nalejeme teplé mlieko a teplú vodu.
Nasypeme instantné droždie, cukor, pridáme olej a dobre vymiešame.
Potom postupne zapracujeme múku, soľ a vymiešame cesto.
Múku pridávame postupne, aby cesto nebolo príliš husté.
Preložíme si ho na pracovnú dosku a dôkladne vymiesime.
Následne ho preložíme do misky, prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť.
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
Potom ho rozdelíme na 8 rovnakých častí, ktoré vygúľame a uložíme na plech.
Posypeme trochou múky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme podkysnúť 30 minút.
Medzitým si pripravíme syrovú plnku.
Nastrúhame si Čedar, pridáme smotanový syr, nakrájanú jarnú cibuľku a všetko spolu premiešame.
Podkysnuté guľky po jednom vyberieme, roztlačíme na placku a do stredu navrstvíme lyžicu syrovej plnky.
Potom plnku zabalíme do cesta ako do batôžka, pritlačíme okraje, otočíme a znovu poukladáme na plech.
Prikryjeme a necháme ešte 15 minút podkysnúť.
Po uplynutí tejto doby znovu jemne roztlačíme a vyvaľkáme na hrubšie placky.
Pri vaľkaní príliš netlačte, aby ste nevytlačili plnku.
Placky ukladáme vedľa seba na bavlnenú utierku, prikryjeme a necháme stáť ešte 15 minút.
Suchú panvicu si rozhorúčime a postupne na nej opekáme placky.
Počas pečenia sa budú placky krásne nafukovať.
Treba ich obracať, až kým nebudú hotové.
Približný čas opekania je asi 2 minúty.
Hotové placky potrieme rozpusteným maslom, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
VIDEO NÁVOD: