Bez čakania: Domáca pizza so šunkou a syrom bez kysnutia!

Kto by nemiloval domácu pizzu? Jediným problémom je nekonečné čakanie, kedy cesto na jej prípravu, konečne vykysne. To už nemusíte, vyskúšajte pizzu z kysnutého cesta bez čakania na vykysnutie.
[mashshare]

Milujem domácu pizzu. Keď na ňu dostaneme chuť, jediným problémom je vyčkať, kedy bude cesto konečne dostatočne vykysnuté. Aby sme nemuseli naprázdno prehĺtať, pátrala som a vypátrala cesto na prípravu pizze bez kysnutia. Čuduj sa svete – bola vynikajúca a hneď sa po nej zaprášilo. Nabudúce určite urobím znova.

Potrebujeme:

600 g hladkej múky

1 lyžičku soli

1 lyžičku cukru

40 g čerstvého droždia (1 kocku)

300-350 ml vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

7 lyžíc oleja (olivový, repkový alebo slnečnicový)

Na oblohu (pridať môžete všetko, čo máte radi):

Šunku nakrájanú na plátky

Strúhaný syr

Paradajky

Papriku

Kečup alebo paradajkovú omáčku

Kukuricu

Kyslú uhorku

Soľ, korenie,oregano, bazalku a ďalšie obľúbené bylinky

Postup:

Do trochy teplej vody nasypeme cukor a pridáme rozdrobené droždie. Počkáme, kým vyjde kvások a zatiaľ si v inej miske zmiešame múku so soľou. Potom pridáme kvások, zvyšnú vodu, olej a vypracujeme jednotné hladké cesto. S cestom pracujeme HNEĎ. Rozdelíme ho na dve časti (na dve veľké pizze) a obe rozvaľkáme, tak, aby veľkosť cesta sedela na plech.

Plech na pečenie vyložíme papierom alebo vymastíme olejom a preložíme naň cesto, potrieme kečupom, uložíme plátky šunky a nakrájanú zeleninu. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 220 stupňov 15-20 minút. 5 minút pred koncom pečenia pridáme syr.

Prajeme vám dobú chuť! :-)

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes