Dokonalý letný dezert podľa receptu z youtube, ktorý zaženie chuť na sladké a má lahodnú citrónovú chuť!
Je to náš favorit medzi letnými dezertami.
Potrebujeme:
formu 25 x 25 cm
1 l mlieka
6 PL kukuričného škrobu ( 120 g)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
5 PL kryštálového cukru
3 celé vajcia + 1 žĺtok
citrónová kôra a šťava z 1 a 1/2 chemicky neošetreného citróna
250 g dlhých piškót
100 g kondenzovaného mlieka
1 pohár citrónového likéru
2 poháre vody
2 PL cukru
kokos
jahody
Postup:
Do hrnca si nalejeme mlieko, pridáme doňho citrónovú kôru a dáme ho zohriať na sporák.
V samostatnej miske si vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme kukuričný škrob (alebo hladkú múku) a vymiešame dohladka.
Následne do vajíčkovej hmoty nalejeme časť zohriateho mlieka, premiešame a nalejeme do hrnca so zvyšným mliekom.
Hrniec vrátime na sporák a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
Krém preložíme do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Do vychladnutého krému primiešame kondenzované mlieko, citrónovú kôru a šťavu z polovice citróna a odložíme do chladničky.
Medzitým si pripravíme dlhé piškóty, ktoré namáčame v likéri, ktorý sme rozriedili vodou a ešte trochou citrónovej šťavy.
Formu si potiahneme potravinárskou fóliou a na dno ukladáme namočené piškóty.
Polovičnými piškótami, ktoré opäť namočíme v rozriedenom likéri, obložíme formu po celom obvode a dovnútra nalejeme krém.
Navrch naukladáme piškóty, celý dezert zabalíme do potravinárskej fólie.
Odložíme na 5 – 6 hodín do chladničky.
Po uplynutí tejto doby preklopíme dezert na podnos.
Ozdobíme kokosom a jahodami a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: