Veľmi jednoduchý recept na slaný bochník z portálu napadovy.blog, na ktorý nepotrebujete mixér a je to výborné občerstvenie napríklad k vode alebo pre návštevu.
Potrebujeme:
Na plnku:
200 g jarnej cibuľky
4 vajcia
soľ, čierne mleté korenie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
20 g rozpusteného masla
Na cesto:
2 vajcia + 1 bielok
1/4 ČL soli
1 PL cukru
350 g kyslej smotany
200 -250 g hladkej múky
10 g prášku do pečiva
3 PL rastlinného oleja
1 žĺtok + 1 PL mlieka
sezamové semiačka na posypanie
Postup:
Zapneme si rúru na 190 °C, aby sa nám predhriala, kým si pripravíme cesto a plnku, pretože sú pripravené veľmi rýchlo.
Jarnú cibuľku si pokrájame do misy, pridáme vajcia, kúsok rozpusteného masla a soľ, korenie podľa chuti.
Plnka by mala byť mierne slaná, aby mal koláč vyváženú chuť.
Cesto si pripravíme tak, že do misky rozbijeme 2 vajcia spolu s bielkom, osolíme, pridáme cukor, kyslú smotanu a dobre premiešame.
Pridáme múku s práškom do pečiva a vypracujeme cesto na konzistenciu ako hustá smotana.
Pridáme rastlinný olej a cesto je pripravené.
Formu vymastíme olejom a vysypeme krupicou. Veľkosť plechu by mala byť 27 x 20 cm.
Na spodok nalejeme polovicu cesta.
Rovnomerne navrstvíme plnku.
Zalejeme zvyšným cestom a navrchu potrieme vajíčkom, ktoré sme si vyšľahali s trochou mlieka.
Posypeme sezamom a pečieme v predhriatej rúre pri 190 °C asi 30 – 35 minút.
Hotový koláč ešte potrieme maslom, aby bol jemnejší.
Prajeme dobrú chuť!