Tento recept robím veľmi často a to najmä v lete, kedy sa mi nechce tráviť dlhý čas pri sporáku. Celá príprava zaberie len 15 minút.
Mäsko podľa tohoto receptu je veľmi šťavnaté, krehučké a chutí výborne.
V lete podávam len so šalátom, je to ľahké a výborné jedlo.
Potrebujeme:
Kuracie mäsko zo stehna alebo pŕs (vykostené, bez kože)
Soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Čierne mleté korenie
Solamyl
1/2 lyžičky kurkumy
1 rovnú lyžičku sušeného zázvoru
1 stredne veľký pór
1 lyžičku sójovej omáčky
1 lyžičku worchesterskej omáčky
2 lyžice oleja
Trochu oleja na panvicu
Citrón
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na kocky alebo rezance, ktoré osolíme, okoreníme.
Pokvapkáme citrónovou šťavou a poprášime solamylom.
V miske zmiešame sójovú omáčku, worcester, olej, kurkumu a sušený zázvor.
Mäso v miske premiešame s touto zmesou marinádou.
Polovicu póru nakrájame na kolieska a premiešame s naloženým mäsom, necháme odležať.
V panvici rozohrejeme olej, mäso sprudka orestujeme, aby nestihlo pustiť šťavu, restujeme len pár minút, aby sa dlhšou tepelnou úpravou nevysušilo.
Pred odstavením z ohňa pridáme druhú polovicu póru nakrájaného na kolieska.
Ak nemáte pór, môžete ho nahradiť zelenou cibuľkou.
Podľa chuti môžeme dosoliť.
Premiešame a zložíme z panvice.
Podávame s prílohou podľa chuti – zemiakmi, zemiakovou kašou, šalátom alebo zo zeleninovou zmesou a syrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)