Perfektný recept z youtube na šťavnaté fašírky s kapustou z rúry. Doslova sa rozplývajú na jazyku a sú ešte chutnejšie, ako tie klasické!
Potrebujeme:
600 g mletého mäsa
250 g kapusty
1 vajce
10 g soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 g čierneho mletého korenia
tvrdý syr 200 g
Postup:
Kapustu si nakrájame najemno a pridáme ju k mletému mäsu spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou.
Osolíme, okoreníme, pridáme vajce a dobre premiešame.
Z tejto hmoty potom rukami tvarujeme fašírky alebo guľky, ktoré ukladáme vedľa seba do vymastenej zapekacej misy.
Prikryjeme a vložíme do predhriatej rúry na 180 °C.
Pečieme asi 25 minút, potom vyberieme, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť ešte asi na 15 minút pri tej istej teplote.
Hotovo. Servírujeme so šalátom alebo s obľúbenou prílohou.
Prajeme dobrú chuť!
BONUS
Potrebujeme:
300 g mletého mäsa
70 g cibule
10 g petržlenovej vňate
1 vajce
10 g soli
3 g čierneho korenia
3 g sušeného cesnaku
30 g strúhanky
300 g tagliatelle cestovín
Na omáčku:
250 ml smotany na varenie
soľ
2 g muškátového orieška
15 g hladkej múky
20 g horčice
250 ml vody
50 g parmezánu
Postup:
Mleté mäso si zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, nasekanou vňaťou, vajíčkom, osolíme, okoreníme, pridáme sušený cesnak, strúhanku a všetko dobre vymiešame.
Na dno jenskej misy naukladáme tagliatelle, na ne uložíme guľky, ktoré si vyformujeme z mäsovej hmoty a zalejeme smotanovou omáčkou, ktorú si pripravíme spojením smotany na varenie s ostatnými surovinami na omáčku.
Pečieme 30 minút v predhriatej rúre pri teplote 180 °C. Nakoniec môžeme posypať nasekanou vňaťkou a podávame.
Prajeme dobrú chuť!