V lete u nás doma frčia najmä nepečené dezerty.
Sú ideálnou maškrtou pre všetky mlsné jazýčky a ich príprava nezaberie veľa času. Tento si vás rozhodne získa. Našli sme ho na stánke napadovy.blog a je hviezdou všetkých nepečených dezertov počas jahodovej sezóny.
Potrebujeme:
400 g jahôd alebo iného ovocia
3 PL kyslej smotany
150 g čokolády
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 banány (voliteľné)
400 g tvarohu
3 PL práškového cukru
3 PL kávy
Postup:
Jahody nakrájajte na tenké plátky a rozložte ich na spodok a po stranách formy, v ktorej budete pripravovať dezert.
Banány si nakrájajte na šikmé plátky a čokoládu si postrúhajte na jemnom strúhadle.
Strúhanú čokoládu si potom rozdeľte na dve časti.
Urobte kávu, ochlaďte ju a 3 lyžice vymiešajte so smotanou na homogénnu hmotu.
Vyšľahajte tvaroh, zašľahajte práškový cukor, aj smotanu s kávou.
Polovicu tvarohovej vrstvy nalejte do formy, rozotrite, položte na ňu vrstvu jahôd, banánov a posypte časťou strúhanej čokolády.
Opäť navrstvite tvarohový krém, rozotrite a posypte zvyškom čokolády.
Odložte na pár hodín do chladničky.
Pred podávaním ešte ozdobte jahodami.
Prajeme dobrú chuť! :-)