Dnes máme pre vás veľmi lahodný a výdatný obed podľa receptu z youtube. Mleté mäso s kapustou je vždy dobrý nápad!
Potrebujeme:
600 g hlávkovej kapusty
500 g mletého mäsa
1 cibuľu
1 mrkvu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ, mleté čierne korenie, provensálske bylinky podľa chuti
100 g kyslej smotany
2 paradajky
20 g kyslej smotany
pekáč s rozmerom 22 x 22 cm
Postup:
Kapustu si umyjeme a nakrájame na tenké slíže.
Osolíme, premiešame a polovicu navrstvíme do pekáča.
Do samostatnej misy si vložíme mleté mäso, osolíme, okoreníme, posypeme bylinkami, pridáme nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú cibuľu a dobre premiešame.
Následne primiešame aj kyslú smotanu.
Mäsovú zmes navrstvíme na kapustu a prikryjeme druhou vrstvou kapusty.
Navrch naukladáme kolieska paradajok, potrieme smotanou, prikryjeme a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C.
Pečieme asi 30 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
BONUS
Potrebujeme:
300 g kapusty
200 ml vriacej vody
1/2 ČL soli
1 mrkvu
20 ml olivového oleja
1 cibuľu
12 g nasekaného kôpru
50 ml kyslej smotany
200 g mozzarelly + 100 g kyslej smotany
3 strúčiky cesnaku
Postup:
Kapustu si nakrájame na tenké slíže, vložíme do misy, osolíme a zalejeme vriacou vodou.
Mrkvu si očistíme a nakrájame na kolieska. Na panvicu si nalejeme trochu oleja, cibuľu si nakrájame nadrobno a orestujeme spolu s kolieskami mrkvy.
Do misy si dáme mleté mäso, pridáme cibuľu s mrkvou, kapustu, nasekaný kôpor a zalejeme kyslou smotanou.
Premiešame a navrstvíme na dno pekáča. Naukladáme polovičné kolieska paradajok a na ne navrstvíme hmotu pripravenú zo strúhanej mozzarelly, smotany a prelisovaného cesnaku. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 55 minút.
Hotovo. Prajeme dobrú chuť!