Oproti iným receptom má tento džem naozaj len minimum cukru a pritom je akurát sladučký a vynikajúci.
Džem je fantasticky chutný a nie je presladený, ako iné recepty, ktoré poznám
Postup:
1 kg jahody
250 g cukor
3 g kyselina citrónová
Postup:
Jahody umyjeme, osušíme a očistíme od zelených častí.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Nakrájame na polovice, zasypeme cukrom a nechám 24 hod. odpočívať v chlade.
Pár krát ich počas státia premiešame.
Jahody pustia šťavu, takže sa nenaplašte.
Pred varením do jahôd zamiešame kyselinu citrónovú.
Ak džem rozdelíte do viacerých hrncov, džem sa skôr uvarí.
Džem varíme do zhustnutia.
Že je hotový zistíme tak že začne hustnúť a keď prejdeme žufankou po dne nádoby, hustejšia tekutina bude bublať a taktiež farba džemu je tmavšia.
Džem, ktorý varíme v rôznych nádobách potom zlejeme do jedného veľkého hrnca, ešte všetko spolu prevaríme a premiešame, zložíme z plameňa a džem dôjde.
Ak sa vám zdá tekutý netreba sa báť, postupne bude džem hustnúť.
Horúci džem nalievame do čistých pohárov a hneď zatvárame.
Poháre obrátime hore dnom a necháme ich obrátené 30 min a otočíme naspäť.
Poklepaním po viečku skontrolujeme, či sú viečka správne uzavreté.
Ak sa nám niektoré poháre nepodarili správne uzavrieť, vymeníme viečko a sterilizujeme džem v horkom kúpeli.
Sterilizujeme 10 minút pri 90 stupňoch.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)