Nakladané mäsko, na ktoré nepotrebujete mrazničku a predsa vydrží čerstvé až 1 mesiac. Vyskúšajte tento recept z youtube a spravte si praktické zásoby chutného jemného mäska.
Potrebujeme:
2 kg bravčovej krkovičky
4 strúčiky cesnaku
40 g morskej soli
3 ČL majoránky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ČL čierneho korenia
Postup:
Pripravíme si sterilizované poháre a začneme so spracovaním mäska. Mäso si nakrájame na takú veľkosť, aby sa nám vošlo do pohárov.
Teraz si pripravíme marinádu. Môžeme použiť 40 g morskej soli alebo 25 – 30 g obyčajnej soli. Do soli primiešame čierne korenie, majoránku a prelisovaný cesnak.
Všetko spolu dôkladne premiešame a v tejto zmesi obalíme nakrájané mäso zo všetkých strán.
Misku s mäsom zavrieme a odložíme na 2 dni do chladničky.
Po uplynutí tejto doby dáme mäso do zaváracích pohárov a uzavrieme viečkom.
Do veľkého hrnca dáme na spodok bavlnenú utierku, na ňu naukladáme pripravené poháre a zalejeme vodou do 3/4 výšky pohára.
Zakryjeme pokrievkou a varíme 2 hodiny od okamihu, keď voda zovrie.
Po dvoch hodinách sporák vypneme a necháme hrniec na sporáku prikrytý pokrievkou dovtedy, kým úplne nevychladne.
Mäso vydrží v chladničke čerstvé asi 1 mesiac.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: