Dnes som dostala chuť na sladký obed a ako prvá mi prišla na um moja milovaná žemľovka. Je jemná, nadýchaná a doslova sa rozplýva na jazyku.
Potrebujeme:
5 ks rožkov
600 ml teplého mlieka
150 g mletého maku
4 lyžice práškového cukru
1 lyžičku citrónovej kôry
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 žĺtky
3 bielky
3 lyžice kryštálového cukru
Postup:
Rožky nakrájame na kolieska a vložíme do vyhriatej rúry zapiecť na 8-10 minút pri teplote 200 stupňov.
Mlieko zmiešame s makom, práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, strúhanou citrónovou kôrou a žĺtkami.
Opečené kúsky pečiva zmiešame s makovou zmesou a navrstvíme do zapekacej misy, ktorý sme si vymazali trochou masla.
Bielky ušľaháme s cukrom a sneh navrstvíme na zmes v zapekacej mise. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov 20-25 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Vyskúšajte aj úžasne chutnú jablkovú žemľovku s tvarohom.