Pečené zemiačky sú vynikajúcou prílohou aj samé o sebe. Ak k nim však pridáte tie správne ingrediencie, je to hotová delikatesa.
Potrebujeme:
1 kg nových zemiakov
2 červené cibule
1 väčšiu mrkvu
1 stredne veľkú cuketu
2 papriky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 klobásy podľa vlastného výberu
150 g slaninky nakrájanej na kocky
1,5 lyžičky červenej papriky
1,5 lyžičky majoránky
1 lyžičku čierneho korenia
Soľ
3 lyžice oleja
Postup:
Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame nadrobno. Cibuľu rovnako nakrájame na mesiačiky. Papriku očistíme a nakrája na kocky.
Mrkvu čistíme, cuketu umyjeme (nemusíme šúpať) a oba druhy zeleniny nakrájame na kolieska. Cuketu a mrkvu vložíme na niekoľko minút do vriacej vody a krátko povaríme, aby zelenina zmäkla.
V miske zmiešame olej so soľou a koreninami. Do tejto zmesi pridáme zemiaky, cibuľu, papriku, scedenú cuketu, mrkvu a premiešame tak, aby sa zmes dostala na každý kúsok.
Zmes spolu s marinádou preložíme na pekáč a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým zemiaky nie sú dostatočne mäkké.
Približne 20 minút pred koncom pečenia pridáme slaninku, klobásu nakrájanú na kolieska a premiešame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika