Fantastické pečené zemiaky: Nestíham ani nakladať a už mi ich vyjedajú priamo z plechu!

[mashshare]

Tieto pečené zemiaky podľa receptu z youtube sú také chutné, že sa ich nebudete vedieť dojesť.

Zvonku sú chrumkavé a zvnútra jemné. Fantázia!

 

 

Potrebujeme:

2 veľké zemiaky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ČL soli

1 ČL prášku do pečiva

100 ml oleja

3 vetvičky rozmarínu

3 strúčiky cesnaku

1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky.

 

 

Do hrnca si nalejeme vodu, osolíme a necháme zovrieť.

Do vriacej vody pridáme 1 lyžičku prášku do pečiva – vďaka tomuto triku budú zemiaky po upečení jemné vo vnútri a dokonale chrumkavé na povrchu.

Do vody vložíme zemiaky, ktoré necháme povariť asi 10 minút.

Keď sa do nich zaborí nôž, môžete ich vypnúť a odstaviť zo sporáka.

 

 

Rozmarín si nasekáme nadrobno a pridáme na panvicu s olivovým olejom.

Zmiešame s prelisovaným cesnakom a chvíľu osmažíme.

Následne si olej precedíme cez sitko, rozmarín nevyhadzujeme, ešte ho použijeme. 

 

 

Do scedeného oleja pridáme predvarené zemiaky a dobre premiešame.

Plech si pokryjeme papierom na pečenie a navrstvíme naň zemiaky.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 20 minút. 

 

 

Zemiaky počas pečenia otočíme, aby boli zo všetkých strán chrumkavé.

Dochutíme rozmarínom a cesnakom, pridáme aj nasekanú petržlenovú vňať.

Dobre premiešame, aby sa zemiaky úplne obalili.

Hotovo. Môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes