Výborný recept z youtube na šťavnaté mäsko, ktoré sa rozpadá v ústach.
Zemiaky so šampiňónmi sa pripravujú na tej istej panvici, celé jedlo je nesmierne chutné a nemáte žiadny zbytočný špinavý riad!
Potrebujeme:
4 plátky bravčového karé
trocha múky na obalenie
50 g masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
olivový olej
150 ml mlieka
soľ, čierne mleté korenie a muškátový orech
3 zemiaky
150 g šampiňónov
červenú mletú papriku
rozmarín
3 strúčiky cesnaku
Postup:
Bravčové plátky si naklepeme tĺčikom na mäso a pomúčime z jednej, aj z druhej strany.
Na panvicu si dáme rozpustiť maslo a následne opečieme sprudka mäso z oboch strán.
Zalejeme mliekom, osolíme, okoreníme, pridáme muškátový oriešok.
Prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 10 minút.
Zemiaky si očistíme a nakrájame na polovičné kolieska.
Šampiňóny si tiež očistíme a nakrájame na plátky.
Mäso vyberieme z panvice a do výpeku vložíme huby a zemiaky.
Podusíme 10 minút pod pokrievkou, pridáme soľ, červenú papriku, rozmarín a prelisovaný cesnak.
Premiešame a pod pokrievkou dusíme ešte 15 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: