Vynikajúci tvarohový koláčik s voňavým cestom a jemným krémom.
Do cesta odporúčam pridať aj roztlačené banány, je vďaka tomu šťavnaté a ešte chutnejšie.
Potrebujeme:
(Hrnček s objemom 250 ml)
3 vajcia
1 a 1/2 hrnčeka práškového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 a 1/2 hrnčeka mlieka
1/2 hrnčeka oleja
2 banány
4 lyžice kakaa, cca 40 g
1 a 3/4 hrnčeka polohrubej múky
štipku soli
1 prášok do pečiva
1 bal. vanilkový cukor
Plnka:
350 g mäkkého tvarohu (stačí použiť aj 1 balenie 250 g)
250 ml smotany na šľahanie
3 lyžice práškového cukru
1 stužovač do šľahačky
Veľkosť plechu 34 x 24 cm
Postup:
Začneme s prípravou cesta. V miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, postupne pridávame tekuté prísady – mlieko, olej a dôkladne prešľaháme.
Banány popučíme vidličkou a pridáme ich do cesta.
V druhej mise si zmiešame všetky sypké prísady – preosiatú múku s kakaom, soľou a práškom do pečiva.
Následne suché prísady pridáme po častiach do vyšľahanéj zmesi a vymiešame jednotné cesto.
Pripravené cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 30 minút.
Cesto po upečení necháme mierne vychladnúť cca 5 minút, cesto preklopíme, stiahneme papier a necháme vychladnúť.
Pripravíme si plnku:
Tvaroh vymiešame s 2 – 3 lyžicami práškového cukru (podľa chuti), miešame len zľahka vidličkou, aby sa nám to len pekne spojilo.
Vyšľaháme si smotanu, osladíme cukrom podľa chuti, asi v polovici miešania pridáme stužovač a došľaháme.
Šľahačku pridáme k vymiešanému tvarohu a pekne spolu, teraz už lyžicou premiešame.
Na vychladené cesto natrieme pripravenú plnku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)