Ak nepatríte k ľuďom, ktorí radi trávia more času v kuchyni, ale milujete domáce jedlo, vyskúšajte túto lenivú pizzu podľa receptu z youtube.
Cesto stačí len naliať na plech, navrstviť oblohu podľa chuti a o pol hodinu môžete servírovať.
Potrebujeme:
Na cesto:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
400 ml bieleho jogurtu alebo kefíru
2 vajcia
50 ml rastlinného oleja
1 balíček prášku do pečiva
300 g hladkej múky
Na oblohu:
300 g mletého hovädzieho mäsa
50 ml rastlinného oleja
1 cibuľu
2 ČL červenej papriky
1 ČL čierneho mletého korenia
1 ČL mäty
1/2 ČL soli
kečup
zelenú papriku a kapiu
4 paradajky
konzervovanú kukuricu
200 g tvrdého syra
1 ČL tymianu
Postup:
Pizzu môžete pripraviť s oblohou podľa vašej chuti.
My sme tentokrát zvolili verziu s mletým mäsom.
Na panvicu si dáme olej, rozhorúčime a osmažíme mleté mäso.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, premiešame, pridáme červenú mletú papriku, čierne korenie, sušenú mätu, soľ.
Opäť dobre premiešame.
Vo väčšej mise si pripravíme cesto.
Nalejeme do nej jogurt alebo kefír, pridáme vajcia, rastlinný olej a metličkou dobre premiešame.
Pridáme prášok do pečiva, nasypeme múku a vypracujeme.
Plech si pokryjeme papierom na pečenie a nalejeme naň cesto.
Polejeme kečupom alebo paradajkovou omáčkou a navrstvíme mleté mäso.
TIP: Okrem kečupu môžete poliať cesto aj trochou majonézy.
Následne obložíme kukuricou.
Nadrobno nakrájanou paprikou, kúskami kapie, polovičnými kolieskami paradajok.
Zasypeme strúhaným syrom.
Dáme piecť do predhriatej rúry na teplotu 180 °C.
Pečieme asi 30 – 35 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: