Príloha aj hlavný chod v jednom. Pripravte si skvelé domáce fašírky pečené so zemiakmi a fantastickou omáčkou. Sú úžasne šťavnaté a každé sústo sa doslova rozplýva na jazyku.
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa – akýkoľvek druh (ja som použila bravčové)
2 lyžice ovsených vločiek – zalejeme vriacou vodou a necháme napučať
½ šálky mlieka
2 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
Soľ a cesnak podľa chuti
2-3 zemiaky
Omáčka:
1 stredne veľkú cibuľu
1 lyžicu hladkej múky
1 šálku vody
3 lyžice paradajkového pretlaku
3 lyžice kyslej smotany
Soľ a korenie podľa chuti, prípadne aj ďalšie koreniny
Postup:
Mäso ochutíme soľou a korením, pridáme mlieko, vajcia, nadrobno nakrájanú cibuľu, namočené vločky a pretlačený cesnak. Všetko dôkladne premiešame – podľa konzistencie môžeme pridať viac vločiek, alebo ich môžeme nahradiť múkou či strúhankou.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na hranolky.
Potom každý kúsok zemiaku zabalíme do mäsovej zmesi. Okraje zatlačíme prstami, aby sa fašírky nerozpadali.
Potom fašírky opražíme na rastlinnom oleji dozlatista a preložíme ich do zapekacej misy.
Pripravíme si omáčku. Cibuľku nakrájame nadrobno a opražíme na tej istej panvici, na ktorej sme pripravili fašírky. Paradajkový pretlak zmiešame s vodou, pridáme smotanu, múku a premiešame tak, aby nám vznikla zmes bez hrudiek. Zmes nalejme k cibuľke, dochutíme soľou a korením a necháme pod pokrievkou variť 5 minút. Potom nalejeme na fašírky a vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: takprosto