Tajomstvo, ako pripraviť najchutnejšie BUCHTY pod slnkom: Parené buchty už nerobím, toto je niečo fantastické!

[mashshare]

Jedlo, ktoré milujú všetci, dospelí aj deti, sú určite parené buchty. Je to stará dobrá klasika, na ktorej sme odchovaní skoro všetci.

Málokomu sa však s nimi chce doma „piplať“ a tak si to často zjednodušíme a buchty kúpime v obchode.

Žiadne parenie, skúste fintu šéfkuchára

Predstavte si však, že máte perfektný recept od človeka, ktorý tých buchiet za svoj život urobil tisíce a má v ňom vychytané všetky chybičky.

„Základom úspechu je určite správny pomer surovín a samozrejme, treba dať pozor na proces kysnutia. Náš recept je však trošku iný v tom, že buchty nakoniec neparíme, ale varíme v horúcej vode a môžem povedať, že sú chutnejšie,“ hovorí Tomáš Hakl z bratislavskej Buchtárne.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Prísady:

Na kvások potrebujeme:

1.5 dl vlažného mlieka

1 kacka droždia

1 PL cukru

Na cesto potrebujeme:

½ kg polohrubej múky

2,5 dl vlažného mlieka

Postup:

Zmiešajte 1,5 dl vlažného mlieka, 1 kocku droždia a 1 PL kryštálového cukru a nechajte 10 minút vykysnúť, kým na povrchu neuvidíte bublinky.

Do vykysnutého kvásku pridajte ½ kg polohrubej múky, štipku soli a 2,5 dl vlažného mlieka.

Vypracujte hladké cesto, ktoré potom necháte kysnúť pod utierkou pol hodinku.

Vykysnuté cesto potom dajte na pomúčenú dosku a vyvaľkajte asi na hrúbku 1 cm.

Z cesta urobte rovnaké štvorce (asi 5×5 cm).

Naplňte lyžičkou lekváru, nutelou – čím len chcete.

Potom spojte všetky konce štvorca a poriadne spojte, aby obsah nevytiekol.

Nakoniec nechajte ešte ďalších 15 minút podkysnúť.

Potom vložte do vriacej vody na 15 minút – tieto buchty sa teda neparia na paráku, ale varia v horúcej vode.

Ak urobíte cesta viac, môžete si ho aj zamraziť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes