Fantastická lahôdka, pre všetkých milovníkov mäsových pochúťok, ktorú si pripravíte veľmi jednoducho a všetkým sa budú zbiehať slinky. Stačí len uvariť so všetkými prísadami z receptu z youtube a potom dať upiecť.
Ako bonus tu nájdete aj skvelú prílohu!
Potrebujeme:
2 bravčové kolená
2 l vody
1 veľkú cibuľu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 veľkú mrkvu
200 g koreňového zeleru
vetvičky petržlenu
jarnú cibuľku
1 PL borievok (voliteľné)
nové korenie
aníz
3 bobkové listy
2 – 3 PL soli
Na marinádu:
2 PL medu
50 ml svetlého piva
50 ml sójovej omáčky
mix korenín podľa chuti
paradajkovú pastu
Na prílohu:
300 g mladých zemiakov
200 g reďkovky
tymian
soľ
olivový olej
100 – 150 g cherry paradajok
Postup:
Do hrnca si nalejeme vodu, vložíme umytú cibuľu aj so šupkou, prekrojenú na 4 časti, očistenú mrkvu, zeler, petržlenovú vňať, jarnú cibuľku, koreniny, aníz, bobkový list, osolíme a dáme variť na sporák.
Chvíľku povaríme, potom vložíme obe bravčové kolená a prikryjeme pokrievkou. Priebežne odstraňujeme penu. Varíme 1,5 – 2 hodiny.
Medzitým si umyjeme zemiaky, aj reďkovku.
Zemiaky aj so šupkou nakrájame na hrubé kolieska, reďkovky očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
Vložíme do pekáča, posypeme tymianom, osolíme, polejeme olivovým olejom, premiešame a dáme piecť do rúry pri teplote 180 °C, kým zemiaky nezmäknú.
Uvarené kolená vyberieme, narežeme na povrchu drážky a uložíme ich na plech pokrytý papierom na pečenie.
Ak chcete, aby bolo mäsko extra šťavnaté a chutné, určite dajte na tento jednoduchý trik šéfkuchára. Koleno sa pečie 30 minút zabalené v papieri na pečenie a až potom sa potiera marinádou.
Obe kolená zabalíme do papiera na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút.
V miske si zmiešame med, pivo, sójovú omáčku, korenie, paradajkovú pastu a premiešame.
Po 30 minútach vyberieme kolená z rúry, odbalíme a dobre potrieme pripravenou marinádou.
Pečieme ďalších 30 minút.
Zemiaky s reďkovkami vyberieme z rúry, zmiešame s nakrájanými paradajkami, osolíme a okoreníme, pridáme tymian a pokvapkáme trochou olivového oleja. Posypeme nasekanou jarnou cibuľkou.
Upečené kolená ešte potrieme marinádou a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!