Kuracie stehienka má rád skoro každý.
Keď sa u nás pieklo kurča, tak o stehienka bola vždy bitka :)
A tieto s medovo horčicovou omáčkou sú bezkonkurenčné!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
6 kuracích stehien (môžete použiť vrchné, spodné aj celé stehienka)
korenie podľa chuti:
soľ
mleté čierne korenie
tymian, červená paprika…
3-4 strúčiky cesnaku
1 veľká cibuľa
2 PL medu
1 PL horčice
olej
Voliteľné:
Zemiaky
Postup:
Ako prvé si pripravte marinádu:
Pripravíte ju z horčice, medu a prelisovaného cesnaku.
Nechajte ju prejsť chuťami v chladničke asi 2 hodiny.
Stehná si umyte, osušte.
Jemne natrite olejom.
Osoľte a posypte koreninami podľa chuti.
Potom si nakrájajte cibuľu na krúžky.
Môžete pokojne pridať aj zemiaky a máte komplet jedlo aj s prílohou.
Vložte do vymasteného pekáča.
Na ňu poukladajte stehienka.
Zakryte alobalom, alebo pečte v mise a zakryte vekom.
Pečte približne hodinu pri 200 stupňoch.
Keď je mäso takmer hotové, odstráňte alobal a potrite stehienka medovo horčicovou marinádou.
Pečte ďalších 10-15 minút.
Všetci sa budú zalizovať :)
Dobrú chuť!