Toto jedlo z youtube kanálu Recepty bez brepty je obrovská dobrota a vynesie vám uznanie celej rodiny.
Chutný stroganov ako od vychyteného šéfkuchára!
Potrebujeme:
3 cibule (1 červenú, 2 biele)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g bravčovej masti
250 g šampiňónov
tymian
70 g paradajkového pretlaku
čierne mleté korenie a soľ podľa chuti
1 dcl vína
1 kg hovädzej roštenky
olej
0,5 l vývaru
worčestrovú omáčku
150 g kyslej smotany
200 g šľahačkovej smotany
kyslé uhorky
250 g masla
Postup:
Do hrnca si dáme masť, rozohrejeme.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Nožičky šampiňónov si nakrájame nadrobno a orestujeme.
Pridáme tri vetvičky tymianu.
Zalejeme paradajkovým pretlakom a premiešame.
Okoreníme, podlejeme bielym vínom a prejdeme k príprave mäsa.
Mäso nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme, na panvicu dáme olej a sprudka opečieme.
Následne pridáme do hrnca, v ktorom sme restovali cibuľku.
Výpek zalejeme vývarom, pridáme worčestrovú omáčku a zalejeme mäso v hrnci.
Smotany spolu vyšľaháme metličkou a primiešame k mäsu.
Nakrájame si kyslé uhorky a na panvicu dáme rozpustiť maslo.
Uhorky krátko orestujeme a pridáme do hrnca k mäsu.
Hlavičky šampiňónov si nakrájame na polovice a orestujeme na masle.
Osolíme a takisto pridáme do hrnca.
Krátko povaríme, prípadne ešte dochutíme a môžeme servírovať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: