Návod, ako si pripraviť vynikajúce domáce mascarpone len z 2 prísad. Ja tento smotanový syr milujem a preto som tento recept z youtube hneď aj vyskúšala a výsledok ma veľmi milo prekvapil.
Syr je nesmierne lahodný a jemný, používam ho skoro do všetkých dezertov a domácich nátierok. Keď najbližšie uvidíte smotanu v akcií, určite si kúpte aj balenie navyše. :-)
Potrebujeme:
500 ml smotany na šľahanie 33-40%
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžicu citrónovej šťavy (11 g)
Postup:
Smotanu nalejeme do hrnca a preložíme na plameň.
Necháme zovrieť.
Kým sa smotana zohrieva, odšťavíme si citrón.
Do vrieacej smotany pridáme citrónovú šťavu a na slabom plameni za stáleho miešania varíme ešte 5 minút.
Zmes zhustne.
Pripravíme si sitko, ktoré vyožíme hustou gázou v dvoch vrstvách.
Naljeme smotanovú zmes, postláčame a prikryjeme fóliou.
Necháme v chladničke 24 hodín a môžeme používať.