Pripravte si doma čisto prírodný tvrdý syr podľa tohto receptu z facebooku.
Nepotrebujete syridlo, príprava je veľmi jednoduchá a chutí naozaj výborne!
Základom tohoto receptu je tvaroh a obyčajné mlieko. Ak máte radi domáce výrobky, tento recept určite skúste, pretože je naozaj vynikajúci, jendoduchý a rýchly.
Potrebujeme:
1 kg tvarohu
1 ČL soli
1 vajce
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 l mlieka
1/2 ČL sódy bikarbóny
Voliteľné:
Bylinky, rôzne koreniny, červená paprika
Postup:
Tvaroh zalejeme horúcim mliekom, dáme variť na mierny oheň.
Za stáleho miešania povaríme asi 10 minút.
Potom hmotu vylejeme do sitka, ktoré sme si predtým potiahli gázou.
Okraje pevne upevníme a vytlačíme srvátku.
Zmes dáme do misy, pridáme vajce a sódu bikarbónu.
Osolíme a premiešame.
Vrátime na oheň a povaríme ďalších 10 – 15 minút.
Počas varenia stále miešame, až kým nevznikne kompaktná konzistencia.
Do syra môžeme vmiešať najrôznejšie koreniny či bylinky, získate tak zaujímavé príchute.
Syr vložíme do formy, zaťažíme napríklad tanierom.
Po 8 hodinách je pripravený na konzumáciu.
TIP: Do syra môžete pridať počas varenia rôzne koreniny, bylinky alebo cesnak. Bude ešte lepší.
Syr je vynikajúci na obložené chlebíčky, studené misy, ale u nás sa vyjedá aj sám, pretože má naozaj výbornú chuť.
Prajeme dobrú chuť!