Pre všetkých milovníkov pečených rebierok máme dnes skvelý recept z youtube. Mäsko sa krásne oddeľuje od kosti a je také chutné, že sa budú všetci zalizovať!
Potrebujeme:
1,5 kg bravčových rebier
1,5 ČL soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
čierne korenie
2 – 3 ČL sušeného cesnaku
rozmarín
Na marinádu:
3 PL kečupu
3 PL sójovej omáčky
1 ČL medu
1 PL horčice
K pečeným rebierkam sa hodí mnoho chutných a sýtych príloh, ktoré dokážu doplniť a zvýrazniť chuť mäsa. Tu je niekoľko tipov na ideálne prílohy:
Zemiaky:
Pečené zemiaky
Pyré zemiakové:
Zemiakové hranolky
Zelenina:
Pečená zelenina
Grilovaná zelenina
Šaláty z čerstvej zeleniny
Nakladaná zelenina
Pečivo
Postup:
Rebierka si umyjeme a dobre osušíme papierovými utierkami.
Potom odstránime blanky, z oboch strán osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom.
Plech si pokryjeme alobalom a navrch položíme mriežku.
Na ňu položíme rebierka a pečieme asi 30 – 40 minút pri teplote 200 °C.
Potom rebierka vyberieme, posypeme rozmarínom, zabalíme do dvoch vrstiev alobalu a pečieme ďalších 50 – 60 minút.
Medzitým si pripravíme omáčku.
V menšom hrnci zmiešame všetky prísady, privedieme do varu a povaríme asi 5 minút.
Rebierka po uplynutí doby pečenia odbalíme z alobalu a potrieme touto omáčkou.
Nakoniec dopečieme odokryté asi 10 – 15 minút pri teplote 180 °C.
Hotovo.
Voňavé a nesmierne chutné rebierka sú pripravené a môžeme ich servírovať.
Prajeme dobrú chuť!
VIDEOPOSTUP