Sezóna jabĺk je v plnom prúde. Ak si z nich chcete pripraviť skvelý dezert máme pre vás fantastický tip – nepečenú tvarohovú tortu. Je jednoduchá na prípravu a je neodolateľná! :-)
Potrebujeme:
500 g jemného tvarohu
200 g kyslej smotany
70 g vlašských orechov
200 g práškového cukru
1 šálku mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 jablká
15 g instantnej želatíny
Postup:
Želatínu nasypeme do studeného mlieka a necháme napučať. Otom preložíme na plameň a zahrievaním rozpustíme – nevaríme.
Rozpustenú želatínu zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Medzitým ušľaháme tvaroh so smotanou, cukrom a nadrobno nasekanými vlašskými orechmi. Potom do zmesi vmiešame aj želatínu.
Jablká nakrájame na čo najtenšie plátky a uložíme ich na dno tortovej formy. Na jablká navrstvíme polovicu tvarohového krému, opäť uložíme plátky jabĺk a prikryjeme druhou polovicou krému. Prikryjeme fóliou.
Vložíme na niekoľko hodín, ideálne na celú noc stuhnúť do chladničky.
Odstránime fóliu a vložíme na chvíľu do horúcej vody. Potom jednoducho vyklopíme z formy.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom