Ak patríte k milovníkom nakladaných uhoriek, vyskúšajte tento skvelý recept z portálu souspark.
Na prípravu nepotrebujete žiaden ocot a sú veľmi chutné a chrumkavé!
Potrebujeme:
Marináda na 1 liter vody:
1,5 PL soli
3 PL cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ČL kyseliny citrónovej
Na 1 trojlitrovú nádobu uhoriek:
1,5 – 2 kg uhoriek nakladačiek – závisí od veľkosti
1 ČL korenia
1 ČL koriandrových semien
2 – 3 strúčiky cesnaku
feferónky podľa chuti
chrenové listy
bylinkový estragón 2 vetvičky
2 – 3 ks čerešňových listov
1 – 2 vetvičky kôpru
Postup:
Uhorky dobre umyjeme a odrežeme stopky.
Vložíme ich do misy, zalejeme vriacou vodou.
Necháme stáť 15 minút.
Do sterilizovaných pohárov si naplníme všetky pripravené dochucovadlá.
Vodu z uhoriek scedíme a naukladáme ich do pohárov.
Ingrediencie na marinádu pridáme do hrnca s vodou a necháme zovrieť.
Miešame, kým sa soľ, aj cukor nerozpustí.
Horúcim nálevom zalejeme obsah pohárov, dôkladne uzavrieme viečkom, otočíme hore dnom a zabalíme do deky.
Necháme úplne vychladnúť a skladujeme na tmavom a chladnom mieste.
Prajeme dobrú chuť!