Tieto lahodné kuracie stehienka s karamelovou kôrkou, podľa receptu z facebooku si určite zamilujete. Je to veľmi jednoduchý a chutný recept!
Potrebujeme:
4 kuracie stehná
8 strúčikov cesnaku
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
1 šálku kryštálového cukru
1 PL vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Cesnak si nakrájame na tenké plátky.
Posypeme zmesou soli a čierneho mletého korenia.
Na vnútornej strane stehien urobíme hlboké rezy a naplníme ich nasekaným cesnakom.
Tento postup opakujeme pre všetky stehná.
Osolíme, okoreníme z oboch strán a odložíme do chladničky.
Kryštálový cukor si nasypeme do hrnca s hrubším dnom.
Pridáme 1 lyžicu vody a privedieme na miernom ohni do varu.
Neprestávajte miešať, aby sa karamel nepripálil!
Hneď ako sa začnú objavovať veľké bubliny, znížime teplotu na minimum a za stáleho miešania ešte povaríme do zlatista.
Potom ho hneď zalejeme studenou vodou.
Mala by vzniknúť zmes jantárovej farby.
Sirup odstavíme z ohňa, necháme 5 minút vychladnúť.
Teraz doň namočíme kuracie stehná.
Sirup rozotrieme po celom ich povrchu, vložíme do pekáča a pečieme 20 minút v predhriatej rúre pri teplote 200 °C.
Potom znížime teplotu na 180 °C a pečieme ďalších 20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)