Ak chcete pripraviť naozaj chutné a mäkké mäsko, máme pre vás overené triky z retete-usoare, ktoré vám s tým pomôžu.
Uvidíte, že mäso nikdy nechutilo lepšie a doslova sa rozpadá na jazyku.
Existuje množstvo užitočných produktov, ktoré zjemnia jeho konzistenciu a zlepšia chuť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Dokonale jemné bravčové rezne
Postup je veľmi jednoduchý.
Naklepené a nasolené rezne (napr. z bravčového karé) treba namočiť do mlieka (minimálne na hodinku, ideálne je však nechať cez noc).
Rezne mlieko vypijú a budú jemné a zachovajú si šťavnatosť.
Cibuľa
Cibuľu môžete nakrájať na prúžky, aj nadrobno, prípadne aj nastrúhať, či pomlieť mlynčekom na mäso.
Dodá mu chuť, arómu aj jemnosť, nech ho pripravíte na akýkoľvek spôsob.
Pomer cibule a mäsa by mal byť 1:1.
Horčica
Horčica je pre mäso výborným partnerom, či už vo forme prášku alebo omáčky.
Zjemní mäsové vlákna a dodá mäsu korenistú arómu a miernu ostrosť.
Celé mäso jednoducho natrite horčicou alebo nakrájajte na kúsky požadovanej veľkosti.
Zmiešajte s horčicou.
Nechajte marinovať 15 – 20 minút a potom mäso opečte alebo ľubovoľne spracujte.
Citrónová alebo ananásová šťava
Obe tieto šťavy pôsobia ako zmäkčovadlá.
Ak do marinády pridáte niektorú z nich, mäsko bude ešte jemnejšie.
Nálev z nakladanej zeleniny
Nálev z nakladanej zeleniny je na mäsko vynikajúcou voľbou.
Dodáva mu jemnosť a spotrebujete aj menej soli.
Minerálka
Toto je osvedčená metóda na zmäkčenie mäsa od skúsených kuchárov.
Najlepšie je použiť sýtenú minerálku.
Zemiakový škrob
Skúste tuhšie mäso namočiť do vody, v ktorej ste rozpustili zemiakový škrob a výsledok vás prekvapí.
Šťavnaté kúsky mäsa s chrumkavou kôrkou sú zaručené.
TIP NA MARINÁDU:
Zmiešajte škrob s trochou vody a obľúbenými koreninami.
Zalejte mäso a nechajte pár hodín marinovať.
Sójová omáčka
Mäso marinujte v sójovej omáčke asi 1 – 1,5 hodiny a vďaka tomu bude jemné a chuťovo výrazné.
Pri experimentovaní s rôznymi marinádami si vyberte tú možnosť, ktorá vám vyhovuje najviac.
Hlavne nezabúdajte na toto dôležité pravidlo, že mäso pred tepelnou úpravou nikdy nesoľte!
Soľ by z mäsa odstránila šťavu a bolo by tvrdé.