Výborný hrnčekový recept na domáce šišky z jogurtového cesta.
Ak máte chuť na úžasne vláčne a jemné šišky, ktoré nemusia dlho kysnúť, tento recept je to pravé – šišky sú vynikajúce a viete ich rýchlo pripraviť, ideálny sladký obed.
Potrebujeme:
2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
250 ml bieleho jogurtu
5 lyžíc cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 vajíčko
3 lyžice oleja
1/2 lyžičky jedlej sódy
štipka soli
olej na vyprážanie
Voliteľné:
práškový cukor na posypanie
Postup:
Najlepšie je pracovať so surovinami izbovej teploty.
V miske zmiešame jogurt, vajíčka, soľ a cukor.
Pridáme sódu bikarbónu a 3 lyžice oleja.
Dôkladne premiešame.
Postupne do cesta vmiešame preosiatu hladkú múku a cesto premiešajte.
Cesto by po vymiešaní malo byť vláčne, no zároveň aj elastické.
Podľa potreby pridávame múku, alebo ešte trochu jogurtu či mlieko.
Zabalíme ho do plastovej fólie a necháme odpočívať 25 minút.
Cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkajte asi 1 centimeter hrubý kruh.
Pomocou skleneného pohára vykrojte krúžky a do vnútra každého urobte ešte ďalší krúžok, tak, aby vznikol klasický tvar šišky.
Na panvicu si dáme potrebné množstvo oleja a šišky smažíme z oboch strán až kým nebudú mať zlatú farbu.
Necháme odkvapať na servítke a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)